»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Presentations & Multimedia
»Quiz
»Submission articles
»Jobs & Training
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Tilbud på tur i Tanzania 2006 - Bli med på safari og opplev ekte afrikansk kultur!

2006-06-02
Kultur-Reiser arranger opplevelsesturer med safari og kultur i Tanzania, med den norske reiseguiden Per Henriksen. Les om turens dag til dag-program. På denne turen får man mulighet til å komme tett inn på Afrikas mange dyr i nasjonalparkene Serengeti, Ngorogoro og Manyara Lake. Her lever elefanter, shiraffer, løver, hyener, villsvin, geparder, flodhester, fugler... Møt bushmen, masaier og andre folkegrupper som har beholdt sitt levesett og fortsatt lever i sitt opprinnelig miljø.

Kultur-Reiser i Asker har nå følgende reisedatoer:

Lørdag 16. til fredag 29. september 2006. Påmeldingsfrist 15. mai 2006.

Torsdag 26. oktober til onsdag 8. november 2006. Påmeldingsfrist 1. juni 2006.

Søndag 4. februar til Lørdag 17. februar 2007. Påmeldingsfrist 1. november 2006.

Lørdag 31. mars til fredag 13. april - 2007 - regntidsopplevelser. Påmeldingsfrist 1. desember 2006 (Datoene for denne turen kan bli noe endret.)

Alle turene er Safari & Kultur, og  har dette programmet:
 
Dag 1: Du blir hentet på flyplassen og kjørt til Mt. Kilimanjaro, basen for de fleste vandringer til toppen av fjellet. Her blir det middag og overnatting på Kia Lodge.

Dag 2: Etter frokost kjører vi til Marangue Gate. Her startet formiddagens fottur oppover den nedre fjellsiden av Kilimanajro. Her blir det picnic med medbrakt lunsj ved Mandara . Vi går ned igjen, reiser til Kilimanjaro Resort Lodge, sjekker inn og spiser middag, overnatting.

Dag 3: Etter frokost kjører vi i en kraftig terrengbil til nasjonalparken Lake Manyara . Dette er en vakker park med typisk øst-tanzaniansk skog (ligner på jungel) ved bredden av den store innsjøen Lake Manyara. Vi spiser medbrakt lunsj på en rasteplass som ligger høyt opp i fjellsiden.

Fra her er det flott utsikt over nasjonalparken og innsjøen. Herfra kan du se elefanter og sjiraffer spasere mellom trærne langt der nede i skogen. Hele ettermiddagen kjører vi rundt og kommer tett innpå alt fra de enorme elefantene til små apekatter og øgler i skogbunnen.

Vi spiser middag og overnatter på Lake Manyara Hotel (bildet under). Hotellet ligger i nasjonalparken. Fra hotellet er det utsikt over nasjonalparken og innsjøen.

 

 

 

 

 

 

 

 Dag 4: Etter frokost kjører vi til innsjøen Lake Eyasi for å besøke en gruppe bushmenn (hadzabe). Dette er en av de få grupper av denne minoriteten i Afrika som fortsatt lever på steinaldernivå, jakter og bor i små enkle sivhytter.

Vi kommer frem til en av deres bosteder inne i et meget ulendt terreng, oppholder oss en stund sammen med gruppen og får en grundig innføring i deres historie og levemåte. En gruppe hadzabe kan bestå av rundt 30 personer, med jegere, kvinner og barn. Er vi heldige, får vi gjerne smake nygrillet hjortekjøtt, tilberedet på glødende trepinner. Etter besøket reiser vi til Kisima Ngeda Lodge for middag og overnatting.

Dag 5: Etter frokost kjører vi rundt Lake Eyasi, og besøker også andre minoritetsgrupper I området som fortsatt bor og lever i og av naturen. Mot ettermiddagen kjører vi til verdens største vulkanske krater - Ngorongoro - for middag og overnatting.

Dag 6: Etter frokost kjører vi vestover mot Victoriasjøen . Underveis passerer vi Serengeti og benytter sjansen til å se det fantastiske dyrelivet som lever ute på den enorme sletten. Vi kjører til Speke Bay, Victoriasjøens sørøstlige store bukt og overnatter på Speke Bay Lodge (bildet under) i runde romslige hytter. Vanligvis to i hver hytte, men plass til en familie med 3 ekstra senger på "hemsen". Hver hytte har terrasse og herfra er det utsikt mot Victoriasjøen og solnedgangen.

Dag 7: På morgen blir vi hentet av lokale fiskere i små trebåter - tradisjonelle kanoer. De ror oss langs stranden til en liten fiskerlandsby . Her opplever vi et fargerikt folkeliv allerede lenge før vi når land. Sjøen er langgrunn her, og folk stormer utover i vannet for å møte fiskerne, og forhandle om morgenens fangst. Det går riktig livlig for seg.

På land vandrer vi rundet blant fisk som soltørkes på bakken, mellom hytter og dagligliv. Og bli ikke forundret over de mange små barnehendene som gjerne vil leie deg. Her er det muligheter for å kjøpe enklere lokale håndverksprodukter.

Etter å ha spist lunsj på lodgen (meget bra kjøkken!) kan den enkelte deltager selv velge å være med på sykkeltur, fugletitting, fiske eller kort og godt vandre rundt i området og se det store ku-markedet, folkelivet og alt som rører seg i området i Speke Bay. Lokale engelsktalende guider er alltid med.

Dag 8: Etter frokost ute på restaurantens terrasse like ovenfor strandkanten kjører vi mot Serengeti National Park. Vi har god tid til å stoppe og se på alle de spennende dyr som lever her, slik som løver, geparder, elefanter, sjiraffer, gnuer, bøfler, sebraer, flere arter hjortedyr, aper, øgler, flodhester, krokodiller og mange slags fugler - store og små. Du er garantert å se alle disse dyrene - opptil flere ganger i løpet av den tiden vi oppholder oss på Serengeti!

Vi kjører til Seronera Wildlife Lodge (bildet under) som ligger midt ute på Serengeti. Dette er et helt spesielt hotel med arkitektur tilpasset noen enorme steiner i slettelandskapet. Her spiser vi en kjempegod afrikansk middag fra et bugnende buffébord. 

Her kan du oppleve at villdyrene, både løver og elefanter og hyener slår seg til inntil hotellveggen. Apekattene føler seg svært så hjemme, og viser gjerne opp sine streker like utenfor restaurantvinduet eller hotellrommet.

Dag 9: Hele dagen kjører vi rundt på Serengeti, vi kommer nær dyrene og kan fotografere på kloss hold. Det er fullt lovlig å stå opp gjennom taklukene, og kjenne den friske luften og duften av de store dyrene.

Sjåførene er lommekjent i området, og vet hvor de forskjellige dyrene oppholder seg eller dyretrekkene foregår. Og de stopper der du vil, når du vil se ekstra nøye på et dyr. Det er ikke uvanlig at et par løver spaserer late ved siden av bilen, eller en elefant står på tvers av veien.

To, tre geparder kan sitte på en termitt-tue og skue utover sletten etter et byttedyr. Det skjer ofte at rovdyrene tar opp jakten på veien eller like ved veien. Det er et dramatisk skuespill fra virkeligheten du da blir vitne til. Timene på Serengeti flyr så altfor fort. Vi overnatter igjen på Seronera Wildlife Lodge og koser oss i baren som er bygget mellom steinene og prater om opplevelsene på Serengeti.

Dag 10: Denne dagen drar vi ut ekstra tidlig - før frokost - for å få med oss dyrelivet som våkner ute på Serengeti. Dette er også en tid da rovdyrene begynner å kjenne sult, og vi føler spenningen som ligger i luften, og at byttedyrene er ekstra årvåkne! Så tilbake til Seronera Wildlife Lodge for frokost.

Deretter drar vi mot Ngorongoro-krateret, via Olduvai Groge og besøker en masai-landsby. Vi kommer tett inn på dette fargerike, høyreiste folkeslaget som lever sitt helt spesielle liv i Øst-Afrika sammen med sine store kuflokker.

De vandrer rundt sammen, og masaiene er kledd i fargesterke kleder og alltid en stokk eller spyd i hånda, og passer seg for angrep fra løver. Masaiene er også kjent for sine store og flotte smykker, smidde tunge spyd (for å drepe løver med når en mann skal fri til en kommende brud). Her kan du få sjansen til å kjøpe originalt masai-håndverk.

Vi kjører deretter til Ngorongoro Wildlife Lodge (bildet under) som ligger høyt oppe på kraterkanten og med en - uten å overdrive kunne si - en fantastisk utsikt utover dette enorme krateret. Alle rommene, restaurantene m.v. vender ut mot krateret. Å våkne på rommet med denne utsikten er ubeskrivelig!

Dag 11. Vi kjører ned kraterkanten og ut på bunnen av krateret. Hele dagen farter vi rundt og ser på dyr, fotografere, filmer og prater om opplevelsene. Det utvikler seg lett til en spøkefull konkurranse om hvem som ser får øye på de sjeldne dyrene først, slik som hyener, geparder, løver…

Det er nesten ikke til å tro at det er mulig å tilbringe en hel dag i bunnen av et vulkankrater, men det er faktisk det! Her er det ville dyr i alle retninger, og det eneste stedet i hele Tanzania hvor du kan se nesehorn - og du får se det! Når det nærmer seg kvelden er vi fulle av inntrykk, og bilen begynner "klatringen" opp kraterveggen på en smal, humpete vei.

Før solnedgang kommer vi opp til Ngorongoro Wildlife Lodge for å spise en god buffémiddag, nyte utsikten når mørket nærmer seg og igjen sove på kanten av et vulkankrater.
 
Dag 12: Vi forlater Ngorongoro og kjører gjennom et variert afrikansk landskap, gjennom små byer og tettbebyggelse og drar til det som kalles safari-hovedstaden - Arusha. Herfra drar vi til flyplassen for hjemreise.

Bil: Transport skjer med kraftige firehjulsdrevne terrengbiler, Toyota, Mercedes, Land Rover og lignende. Lokalkjente dyktige sjåfører og en guide er alltid med i følget. Du kan stå i bilen, men det er ikke tillatt å gå ut - kun på spesielle rasteplasser. De fleste dager kjører vi klokken 08.00 og er alltid fremme ved hotellet i god tid før solnedgang mellom klokken 17.00 og 19.00.

Hotellstandard: Alle hoteller har rom med god standard, restaurant og bar med alle rettigheter. De fleste har også svømmebasseng. Alle senger har myggnett.

Mat:Maten i Tanzania er meget god, og hotellene har førsteklasses kokker. Det serveres en kombinasjon av afrikansk og internasjonal mat. Kylling, oksekjøtt og fisk og grønnsaker er hovedingredienser. Alle hoteller serverer både øl og vin, og barene har de fleste kjente merker av sprit.

Pris: Turen koster Kr. 23.550,- enkeltromstillegg kr. 3000,-

Inkludert i prisen er:
Flyreise, hotell med full pensjon, inngangsbilletter til nasjonal-parkene, transport i 12 dager, henting og kjøring til flyplass. Norsk reiseleder er med fra Gardermoen.

Ikke inkludert:
Drikke til måltidene. Tips. Visum ved ankomst (US Dollar 50,-)

Vi tar forbehold ved sterke kursendringer, evt. økte flypriser.
Prisen er basert på 15 personer. Ved færre påmeldte kan prisen blir litt høyere.

Individuelle reiser, mindre grupper med engelsktalende tanzaniansk guide:
2 - 14 personer kan selv velge dato for avreise og hjemreise. Vår samarbeidsparter gjennomfører programmet fullt ut med guiding på engelsk. Men vær obs på at det særlig under høysesong mai til oktober kan være fullbooket på nevnte hoteller, slik at det kan bli alternative overnattinger. Ofte er det nødvendig å bestille turen 3 til 5 måneder før du skal reise.

Zanzibar
Du kan utvide oppholdet med noen ekstra dager på Zanzibar som er en del av unionen Tanzania, uten ekstra visum. Vi har hoteller i flere prisklasser, både sentralt i hovedstaden og langs de hvite strendende på nordøstkysten ut mot det Indiske hav. Du kan da fly fra Arusha direkte til Zanzibar. Vi setter sammen en pakke med fly og hotell (B&B) og eventuelt guide. Lunsj og middag på Zanzibar er rimelig og god mat, enten du velger hotellet eller andre restauranter.

Forespørsel og påmelding her: 

 

Tlf: 66 78 79 10
Bleikerveien 10, 1387 Asker - Fax: 66 90 10 06
www.kulturreiser.no - Epost: tone@kulturreiser.no

Spørsmål:
Detaljer om turen og oppholdet kan også rettes til: Per Henriksen (norsk guide) mobil: +47 907 24 522 eller epost: per@360-grader.com 

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2023 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish