»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Presentations & Multimedia
»Quiz
»Submission articles
»Jobs & Training
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Okavanga delta og Chobe Nasjonal Park, Botswana, Afrika - spennende muligheter for safarier!

2006-10-18
Som vi erfarte, så er Botswana landet for spennende opplevelser. Noen av de beste mulighetene for villmarksopplevelser i landet, er Chobe Nasjonalpark og Okavango delta. Botswana ligger i den sørlige del på det Afrikanske kontitentet og er nabo med Zimbabwe, Namibia og Sør Afrika. I Botswana er det også mulighet å opplevele Buskmennenes` unike livstil og kultur.

Bilde. Det mektige Okavanga deltaet sett fra fugleperspektiv. Vi nøt utsikten fra et småfly.

Chobe Nasjonalpark og Okavanga deltaet har enormt mye å by på. Det er muligens noen av de villeste områdene i hele Afrika. Her finnes storslått natur og en enormt dyreliv. Men noen av det absolutt villeste må være Savuti Channel. Les vår reportasje Omringet av 30 løver i Savuti, Botswana.

Les mer på vår globale reiseguide: www.TravelExplorations.com.

På veien til Botswana stoppet vi på det ærverdige Victoria Falls Hotell i Zimbabwe. Hotellet ble bygget i 1904, ligger i Victoria Falls nasjonalpark og har egen sti opp til Victoria-fossen. Fra hotellets gårdsplass nøt vi utsikten over palmer og dammer med skjønne vannliljer.

Victoria-fallene ligger i "hjertet av Afrika: Zambia, Zimbabve og Botswana: Der Zambezi blir til "Dens store torden": Victorialfallene, dette er eneste sted i verden at fire land møtes. Ved fossen er det reist en statue av den kjente eventyreren og misjonæren Dr. Livingstone fra Storbritania.

Vi observerte Bunji jumping, strikkhopping, fra broen ved fossenfallene. Den store fallhøyden frister ikke mange, men det er alltids noen som tar utfordringen. Det er noe spesielt å kaste seg ut for broen samtidig som man hører drønnet fra de mektige Victoriafallene.

I løpet av en formiddag krysser vi grensen til Zambia og ankom byen Livingstone i Zambia ved Victoriafallene. Som den første hvite mann, oppdaget Livingstone vannfallene i november 1855. ”Et skue så fantastisk at selv engler må ha stoppet opp for å stirre”, sa Livingstone.

Chobe Nasjonalpark
Chobe utgjør den nordlige del av Kalahari og grenser mot Namibia. Opprinnelig var det Buskmennene, Bushmen, også kalt San-folket som levde i Chobe, og jaktet og levde av naturens goder.

For 180 år siden innvandret Kolo-folket til området. Fossen - dette naturens under - kalte Koloene ”Røyken som tordner”. 270 mil er Zambezi. På halvveien – ved Victoria Falls – utvider den seg i bredden til ca 1700 m og kaster seg med en tordnende vannføring - på opp til 700 000 kubikkmeter pr minutt - loddrette 100 meter ned i juvet.

Chobe Nasjonal Park er lokalisert nordøst for Okavango Delta i det nord-østlige Botswana. Vi hadde let lite stopp i Kasane. Det er for mange reisende selve utgangspunktet for safarier i nasjonalparken og her ligger også det administrative senteret.

Selve byen Kasane har ikke så mye by på, men fungerer som et sted hvor man kan overnatte og benytte som utgangspunkt til å utforske nasjonalparken. Her har man også muligheten å dra til nabolandene Zambia, Zimbabwe og i tillegg er det gode veiforbindelser til Caprivi Strip og resten av Namibia.

Villmarken sover aldri i Botswana. Brølet fra et rovdyr på vill jakt gjør at nattsøvnen ikke forstyrres tid til ofte.

Botswanas fremste varemerke er den enorme elefantbestanden, som teller over 50.000 dyr. Når solnedgangen brenner i horisonten, skifter jungelen rytme. Opplev stemningsfulle kveldstimer rundt bålet før du går til ro.

Mer enn noe annet sted kan man her hør elefantenes sang, som den kjent forfatteren Wilbur Smith skrev om. Chobe National Park er kjent for å ha den største elefant-bestanden i Afrika. Vi kommer tett innpå dyrene og får oppleve villmarken fra orkesterplass.

Okavango delta
Okavango er en elv i sørlige Afrika med en lengde på ca. 1600 km. Elven har sitt utspring i Angolas høyland og renner mot sørvest under navnet Kubango. Den renner over en strekning på ca. 400 km. Utsikt over deler av det mektige deltaet mellom Angola og Namibia før den danner Okavango-deltaet i Botswana.

Deltaet er et vidstrakt sumpområde med rik vegetasjon og unikt dyreliv. Området er tynt befolket og et av Afrikas uberørte naturområder. Deltaet er uten tvil det mest kjente området i Botswana, og sies å være verdens største av sitt slag. Det blir ofte kalt en sump, men Okavago Delta er alt annet enn sump.
 
Langt nord i landet finner vi Okavango deltaet, verdens største innlandsdelta med labyrinter av kanaler, laguner og øyer. Elven er livsnerven i et unikt økosystem som utallige dyr og planter er avhengig av. Den første kvelden tok vi en båttur rundt omkring i kanalene.

Da mørket fallt på krydde det av insekter, som slå rett i mot ansiktet vårt. Her var bare det bare å sette på seg briller og tulle seg inn for å beskytte seg. Samtidig lurte jeg på om vi greide å finne tilbake til leiren vår. Heldigvis var båtkapteinen lokalkjent, og fant veien tilbake gjennom uttallige labyrinter av kanaler i mørket.

I dette enorme deltaet kan man iaktta det rike dyrelivet både til fots og fra tradisjonelle Mekoroer (kanoer) i et rolig og avslappende tempo.

Både Moremi Game Reserve og Chobe National Park har et rikt utvalg av dyr som løver, antiloper, flodhester, elefanter, giraffer, apekatter og utallige fuglearter.

Det er ikke lett å få roen på seg i Afrika, spesielt ikke i Botswana. Når man først er der så er det ikke ment at man skal bruke tiden til å sove. Det skjer så mye hele tiden at man føler seg tvunget til å holde seg våken hele tiden slik at man ikke går glipp av noen.

Stein Morten Lund, 18 oktober 2006

Tilleggsinformasjon
Les mer om Botswana og andre Afrikanske land på vår globale reiseguide Travel Explorations.

  • Omringet av 30 løver
  • Møte med buskmenn
  • Safaris blant ville dyr
  • Med mere

Noen fakta om Botswana:
Største byer: Gaborone, Francistown, Lobatse
Språk: Engelsk og setswana
Areal: 581.730 km2
Folketall: 1,5 mill
Myntenhet: Botswanske Pula
Klima: Subtropisk klima og varmt hele året. Regntid fra november til mars. I denne perioden kan temperaturen stige til 40 grader. I vintermånedene, fra mai til august, ligger temperaturen om dagen på 15-20 grader mens den om natten kan synke ned mot null grader. Utenom regntiden opplever man sjelden nedbør.
Strøm/telefon: 220V. GSM deking i byene
Visum: Ikke påkrevet for norske borgere
Mat og drikke: Frukt og grønnsaker er for det meste importert fra Sør Afrika og av meget god standard.  Vannet kan vanligvis drikkes fra springen og all slags mat kan spises på restauranter og hoteller uten betenkeligheter.
Helse: Den hygieniske standarden i de større byene er jevnt over meget god.

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2023 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish