»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Presentations & Multimedia
»Quiz
»Submission articles
»Jobs & Training
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Botswana i Afrika: omringet av 30 løver i Savuti!

2006-10-16
Hva skal vi gjøre? Løvene dukket opp over alt, and vi har fanget midt i en felle. Plutselig hørte vi et skrik fra teltet ved siden av oss. Vi kunne ikke se noe, men vi fryktet det værste. Her stod vi midt ute i villmarken fjernt fra sivilisasjonen. Savuti Channel in Botswana i Botswana er kjent for dyrelivet, spesielt for det høye antall ville dyr, særlig løver, og nå vi var vi faktisk i ufrivillig nærkontakt med de. Var det en vei ut?

Bilde. En av løvene som omringet oss i Savuti området, Botswana.

Området Savuti, ligger i den vestlige delen av Chobe National Park, og er spesielt kjent for sine løver, noe vi i høyste grad fikk erfare. Andre spennende dyr som lever i området er elefanter, geparder og leoparder. Vegetasjonen i Savuti varierer fra åpne sletter, palmetrær og myrmark til tette skogområder.

I vintermånedene november til mai er Savuti fullpakket med dyr, men siden området ikke har permanent vann, vandrer mange av dyrene mot Chobe og Linyati. I denne perioden forvandles nærmest Savuti til en ørken, mens det i sommertiden er endeløse stepper af grønnt gress.

En safari i Botswana glemmer man aldri. Det gjorde i hvertfall ikke jeg da jeg og en kammerat ble omringet av rundt 30 løver ute i villmarken. Ikke nok med det: det gikk alle slags dyre rett gjennom vår lille camping. Elefantene tråkket rett igjennom og leopardene lusket rundt. Vi kunne også se spor etter slanger, men de så vi noe til. Men bare at vi visste at de var i nærheten skapte en stor uhyggelighetsfølelse. Det er i slike stunder man virkelig føler at man lever.

Jammen var det spennende i våre uten i villmarken, men jeg var faktisk glad da jeg dro hjem. Man vil gjerne komme nær villdyrene, men når man først kommer nær de da er følelsene sterkt blandet.

Les hele fortellingen og mer om Afrika på vår globale reiseguide: www.TravelExplorations.com.

Okavango deltaet og Chobe Nasjonalpark
Den store Okavangoelven renner inn i Kalahariørkenen og skaper et av verdens få naturlige innlandsdeltaer. Her finnes det et unikt økosystem med et stort mangfold av dyr og planter, og et utrolig rikt fugleliv. Det er enormt spennende å utforske området til både fots og i mekoro (kano) i de uttalige kanalene. Man virkelig nyte den avsides beliggenheten og roen, men man må passe på slik at man ikke roter seg fullstendig bort. Det anbefales på det sterkeste å ta en flytur over deltaet for å beskue dyrelivet fra himmelen.

Chobe Nasjonalpark er kjent for store elefantflokker som samles langs elvebreddene. Noe av det mest fascinerende man kan oppleve her er elefantene syngene. De kvalifiserer seg neppe for MTV eller Grand Prix, men de har definitivt et musikalsk talent.

Les hele fortellingen og mer om Afrika på vår globale reiseguide: www.TravelExplorations.com.

Stein Morten Lund, 16 oktober 2006

Tilleggsinformasjon
Noen fakta om Botswana:
Største byer: Gaborone, Francistown, Lobatse
Språk: Engelsk og setswana
Areal: 581.730 km2
Folketall: 1,5 mill
Myntenhet: Botswanske Pula
Klima: Subtropisk klima og varmt hele året. Regntid fra november til mars. I denne perioden kan temperaturen stige til 40 grader. I vintermånedene, fra mai til august, ligger temperaturen om dagen på 15-20 grader mens den om natten kan synke ned mot null grader. Utenom regntiden opplever man sjelden nedbør.
Strøm/telefon: 220V. GSM deking i byene
Visum: Ikke påkrevet for norske borgere
Mat og drikke: Frukt og grønnsaker er for det meste importert fra Sør Afrika og av meget god standard.  Vannet kan vanligvis drikkes fra springen og all slags mat kan spises på restauranter og hoteller uten betenkeligheter.
Helse: Den hygieniske standarden i de større byene er jevnt over meget god.

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2023 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish