»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Presentations & Multimedia
»Quiz
»Submission articles
»Jobs & Training
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Quiz filmmusikk - Kan du gjette disse 25 ikoniske sangene fra filmene?

La meg teste kunnskapen din om filmtemasanger i filmquizen min! For denne quizen har jeg forberedt rundt 25 stykker med ikoniske filmtemasanger, og utfordringen din er å gjette filmen.

2023-05-06 Read more

Dark side of the moon - Pink Floyd - Quiz

Pink Floyd Quiz - Hvor mye vet du?

Med min quiz på ca. 40 spørsmål kan du teste kunnskapen din om Pink Floyd og musikken deres. Jeg håper å engasjere venner, kolleger og andre som kan være interesserte på en morsom måte. De fleste spørsmålene kan besvares med generell kunnskap om bandet, men noen spørsmål kan være litt utfordrende.


Georgia,Kazbek,kirke,Tbilisi, Narikala, Rabati, Ananuri, Vardzia, Gergeti Trinity, Kazbek, Georgia

Tbilisi, Narikala, Rabati, Ananuri, Vardzia, Gergeti Trinity, Kazbek, Georgia - For den ekte eventyrer!

Med sine over 100 historiske festninger, deriblant Rabati og Ananuri, og andre historiske underverk som grottelandsbyen i Vardzia, kirken Gergeti Trinity på en fjelltopp i Kazbek, byr Georgia på en eventyrlig reiseopplevelse. Tbilisi, Narikala, Rabati, Ananuri, Vardzia, Gergeti Trinity, Kazbek, Georgia - For den ekte eventyrer!

2019-07-04 Les mer

Djemaa El Fna,Jemaa el Fna square,Marrakesh,Morocco,Africa,Marracesh,Marokko,marocco

Djemaa el-Fna, Marrakech, Marokko - Bønnerop og vakker solnedgang

Du verden for et yrene liv det er på Djemaa el-Fna, spesielt om kvelden. Når sola hadde gått ned og bønneropet var ferdig, brøt det løs med all slags underholdning og aktiviteter. Det var som et enormt utendørs sirkus eller teaterforestilling, krydret med sterke lukter, ulike farger og et stigende lydnivå utover kvelden. Det myldret av folk som gikk i alle retninger. Summen av alt dette var en magisk stemning.


Witch,witches,zagreb,croatia,secret Zagreb,ghosts

Heksejakt og spøkelser i Zagreb, Kroatia

Vi søkte etter glemte sjeler fra gammel tid i Zagreb, Kroatia, fredag den 13. oktober 2017. Her våget jeg meg noen skritt inn i den åndelige verden. Kvelden gikk med på å gå rundt på kirkegårder og andre hjemsøkte steder. Vi hørte fantastiske historier om ånder, forbannelser, hekser, hemmelige samfunn og til og med drager. Derfor var vi spent på hva som gjemte seg i mørket her. 

2018-08-17 Les mer

Jurgen Klopp,manager in Liverpool,book from Honigstein

Klopp: Bring the Noise – Kunsten å være dyktig leder

Bygg overlegne endringsevner for å realisere organisasjonens fulle potensial. Det var akkurat det tyskeren Jürgen Klopp gjorde da han kom til Liverpool Football Club i oktober 2015. Han dukket opp med et smilende ansikt og så ble scenen satt. Supporterne kunne umiddelbart føle hans nærvær. Å lese Raphael Honigsteins bok «Klopp: Bring the Noise» var for meg en stor åpenbaring og inspirasjon om det jeg vil kalle en suksessfull ledelse av menneskelig forandring. 

2023-01-13 Read more

Santa,santas,moss,Norway,christmas,celebration

Utradisjonell julemusikk som løfter stemningen

For tiden spilles julemusikk av varierende innhold, form og kvalitet, noe høytidlig og noe mer uformelt. Noe sanger får meg i festhumør og andre ikke. Noen artister synger julen inn og andre synger den direkte ut. For meg må julen være kraftig rocket opp for å komme i skikkelig førjulsstemning. Da er ingen ting bedre enn julelåtene til Stiff Little Fingers, Sex Pistols, Bad Religion, Backstreet Girls, Pogues, Goldblade ft Poly Styrene og Slade.

2018-12-17 Les mer

Christmas rock for real party Santas

Julerock for ekte julenisser

Ta jula på alvor og rock den inn. Julesanger trenger ikke å være høytidelige og kjedelige. Her er noen julesanger som løfter humøret ditt og gjør jula til en fest.

2018-12-17 Les mer

Fredriksten fortress,Halden,Norway,Fredriksten festning

Fredriksten festning, Halden - Ofte angrepet, men aldri erobret

Noen av de mest dramatiske og blodige hendelser i norsk krigshistorie har funnet sted her, hvorav den kanskje mest kjente er svenskekongen Karl XIIs fall i 1718. Den eneste måten svensker kunne komme seg inn i festningen på var som turister.


Akershus,akershus festning,oslo,Christiania,jomfrutårnet,spøkelser

Akershus festning, Oslo - Norges mest hjemsøkte sted

Området rundt gamle Christiania`s gater og Akershus festning er spekket med mystiske historier som har satt dype spor. Vandringen som jeg var med på her på kvelden den 5. juni 2018, tok meg tusen år tilbake i tid, og jeg fikk høre flere skumle fortellinger! Noen av stedene det skal visstnok spøke på er Christiania Torv, Cafe Celcius, Restaurant Gamle Raadhus, Dubliners Pub, Hotell Grims Grenka, Designhotellet og spesielt Akershus festning. Og ble jeg skremt på turen?


Moss, Norway - Christmas Street opening 2016 - Santas, singing, dancing and sparkling lights

The town of Moss woke really live again at the opening of the Christmas street and ignition of the Christmas tree Sunday 27 November 2016.

2016-12-03 Read more

Moss,julegateåpning,2016,nissetog,julegran

Vakker julegateåpning i Moss 2016 - Nissetog, sang, dans og glitrende julelys

Byen Moss våknet virkelig til live igjen under åpningen av julegaten og tenning av julegrana søndag 27. november 2016. De vakre lysdekorasjonene i sentrum skapte god julestemning. Nissetoget var fylt med morsomme innslag. Både barn og voksne underholdt med sang og dans. Denne gangen gikk nissetoget gjennom gågaten (Dronningensgate).

2016-12-03 Les mer

Outside the old National Bank in Buchurest, Romania

Bucuresti, Romania - Mysteriet bak den store kommunist bankranet

I 1959 var det et ran på den rumenske National Bank i Bucuresti. Ingen ventet et bankran bak jernteppet, men det ble utført av en gjeng på seks medlemmer av kommuniststaten - mot alle odds. Ingen vet nøyaktig den dag i dag hva som egentlig skjedde eller hvorfor ranerne gjorde det, men de mest særegne hendelser startet etter ranet. Eller var det ikke noe ran i det hele tatt?

2016-12-03 Les mer

Klatreparken i Våler, Våler Kickoff Senter - Gøy for både små og store!

Her kan du klatre og svinge deg som Tarzan i Våler`s tette "jungel", for ikke å si sveve. Med en Zip-line på hele 200 meter gir det er en herlig følelse å fly igjennom lufta. På søndag 28. september 2014 var det full aktivitet her, både på det ene og andre. Våler Kickoff senter tilbyr også adrenalin-kick med opplevelser som paintball, sumobryting, ATV-utleie, mega-boxing, luftgeværskyting, bruskassestabling, bueskyting, overnatting i lavvo m.m.

2014-10-06 Les mer

Santa,Moss,christmas,norway,traditions

Julestemning i Moss 2013 - Jul uten snø, men med godt humør!

Julefeiringen er igang i Moss med juletrær, nisser, lysedekorasjoner, juletog, pynt, farger, lukter, smaker, fester, gavekjøp, forventninger, gleder og minner. Gatene i sentrum og på Verket ved tidligere Peterson fabrikken, er pyntet med vakker belysning og juledekorasjoner. Det er en stemningsfull kontrast til høstmørket.

2013-12-21 Read moreMeeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2024 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish