»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Presentations & Multimedia
»Quiz
»Submission articles
»Jobs & Training
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Akershus festning, Oslo - Norges mest hjemsøkte sted

Akershus,akershus festning,oslo,Christiania,jomfrutårnet,spøkelser

Området rundt gamle Christiania`s gater og Akershus festning er spekket med mystiske historier som har satt dype spor. Vandringen som jeg var med på her på kvelden den 5. juni 2018, tok meg tusen år tilbake i tid, og jeg fikk høre flere skumle fortellinger! Noen av stedene det skal visstnok spøke på er Christiania Torv, Cafe Celcius, Restaurant Gamle Raadhus, Dubliners Pub, Hotell Grims Grenka, Designhotellet og spesielt Akershus festning. Og ble jeg skremt på turen?

Bilde. Jomfrutårnet på Akershus festning, som har en spesiell historie.
 
Turen startet på Christiania torg, som var byens hjerte den gangen den het Christiania (1624 til 1924). Her lå byens torg, kirke og kirkegård. Her lå byens eneste drikkevannskilde og rådhus. Hit kom folk for å kjøpe og selge varer, for å sladre, og for å la seg underholde med avstraffelser. De minste forbrytelsene ble straffet med gapestokk. De største med henrettelser. 
 
På Akershus Akershus har det vært flere militære slag gjennom tiden. I dag våktes festningen både av kongens soldater og spøkelser. Hvem som er mest skremmende skal ikke sies. Men her skjer det mystiske ting.  
 
På grunn av alt det dramatiske som har skjedd i gamlebyen, og spesielt på Akershus festning, så er det ikke rart at det er mange døde personer som går igjen her - for de som tror på gjenferd. 
 
Les mer på Travel Explorations.
 
Stein Morten Lund, 5. juni 2018
 
Tilleggsinformasjon
Akershus slott og festning, i dagligtale oftest kalt bare Akershus festning, er en festning og et kongelig slott fra middelalderen. Det ligger på Akersneset i Oslo sentrum, og har gitt navnet til fylket Akershus. Den var, med et avbrudd fra 1815 til 1820, en operativ militær festning fram til 1850. Siden 1850 har festningen vært et militært hovedkvarter. I 1820 ble det etablert fengsel der. Det aller meste av festningen er åpen for publikum. To museer – Forsvarsmuseet og Norges Hjemmefrontmuseum – har tilhold der (kilde: Lokalhistorie Wiki).
Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2024 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish