»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Presentations & Multimedia
»Quiz
»Submission articles
»Jobs & Training
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Moss - Ut i det blå i Mossesundet!

2010-06-04
Moss,Mossesundet,Solnedgang,Jeløya,blå solnedgangHimmel og hav for en vakker blåfarge! I estetikken regnes blå til de kalde fargene, men solnedgangen mandag 31. mai 2010 i Moss var alt annen en kald. I det deilige sommerværet løp jeg gjennom Mosseskogen, forbi Molbekktjernet og videre ned til strandlinjen ved Mossesundet. Foran meg åpenbarte det seg et inferno i blått.
Loading map...

Bilde. Blå solnedgang med utsikt mot Mossesundet i Moss. Mossesundet skiller Jeløya fra fastlandet på nordsiden av kanalen. © Travel Explorations.

Forklaringen på dette fenomenet er at blåfargen i himmelen skyldes spredning av sollyset i molekylene i atmosfæren. Nede i vannet blir blått lys spredt av partikler, slik at blå lysstråler treffer øynene fra mange retninger. 

Bildet ble tatt ca. klokken 20.30 med kameraet på mobiltelefonen min. På finværsdager med blå himmel er solnedgangen vanligvis rød, men denne kvelden ble helblå for meg. Til og med solen var blå! Dagen etter så jeg en solnedgang fra et helt annet sted i retning av Mossesundet. Da var deler av himmelen rødglødene, og det så nesten ut som himmelen brant.

Mosseregionen ligger på solsiden av Oslofjorden. Dette er området for både barnefamilier, livsnytere og eventyrere. Her kan man oppleve idyllisk natur, vakre strender, gode fiskemuligheter, historiske minnesmerker, et yrende kulturliv, kunstutstillinger, konserter, puber, barer, diskoteker, kafeer og restauranter.

Mosseregionen gir en smak av syden. Gjennom hele sommeren ligger badetemperaturen på 18 – 24 grader i vannet. Her kan man velge mellom 48 badestrender å boltre seg på.

Mosseregionen byr på et omfattende nettverk av veier og stier. Kartbok fås kjøpt på Moss og Omegn Turistsenter. For eksempel er Kyststien den godt skiltet og tilrettelagt sti som følger kystlinjen gjennom hele Mosseregionen til Akershus grense. En annen mulighet er å ta en rundtur på Søndre Jeløy. Denne turen kan hele familien være med på, enten til fots eller på sykkel. Det er også trivelig med en båttur i Mossesundet eller rundt Jeløya.

Mosseregionen ligger bare 60 – 70 kilometer sør-øst for Oslo. Det er enkelt å komme dit. Man kan kjøre bil på fire felts motorvei på E6 eller med tog, fly, ferge og buss.

Mest av alt det en stor fornøyelse å drikke en kald Mosseøl samtidig som man nyter den vakre solnedgangen med utsikt over Mossesundet.

Stein Morten Lund, 4. juni 2010

Tilleggsinformasjon
Les mer om Mosseregionen både på norsk og engelsk på den globale reiseguiden Travel Explorations: www.TravelExplorations.com

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2023 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish