»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Jobs & Training
»Presentations & Multimedia
»Submission articles
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Bedre markedsføring for reiseselskaper - Tilbud fra Travel Explorations!

2006-05-26
Travel Explorations sin spesialitet er interaktiv markedsføring av "opplevelser". Vår hovedmålgruppe er turoperatører over hele verden som tilbyr spennende turer til opplevelsesreisende og eventyrere. Vi tilbyr annonsering, målrettede kampanjer og konsulenttjenester på markedsføring for å tiltrekke kunder og øke bestillingene. Basert på vår erfaring og kompetanse hjelper vi våre kunder og samarbeidspartnere med å finne den mest hensiktsmessige måte markedsføre seg på. I det hele tatt: vi bistår reiseselskaper med bedre markedsføring!
Utfordringer er å bli synlig i markedet. Særlig gjelder det reiselivsbransjen som i stor grad har flyttet sin virksomhet over på internett. Det er et faktur at over 85% av alle nettbrukere benytter søkemotorene til å finne nye sider, tjenester og produkter. En av de viktigste faktorene for å få en høy rangering blant annet hos Google, er at man er linket også på andre nettsteder. Søkemotorenes roboter (også kalt "crawler" og "spider") får mer effektive måter å finne websiden på jo flere steder selskapet`s side er linket. Har bedriftens hjemmeside høy linkpopulæritet øker mulighetene til å få en god rangering i de mest brukte søkemotorene dramatisk!

Internett tar over for tradisjonelle medier
Nettforum og INMAs annonsestatistikk viser en samlet netto annonseomsetning på Internett på over 319 millioner i første kvartal i 2006. Merkevareomsetningen isolert sett var på 228 millioner i første kvartal. Dette er en vekst på 54 prosent sammenlignet med første kvartal 2005, og det beste kvartalsresultat noensinne. Med en samlet annonseomsetning på nett på 319 millioner i første kvartal var økningen på 55 prosent sammenlignet med de tre første månedene i fjor.

Kvalitet i markedsføringen
Helt sentralt i markedsføringen står kvalitet. Med kvalitet mener vi evnen til å fremme et budskap ovenfor en veldefinert kundegruppe som vekker interesse. I markedsføring er det også den store talls lov som gjelder. Mer trafikk fra søkemotorer, portaler, startsider og nettaviser med søkemotorer kan gi flere kunder og høyere salgstall. Dette gir mulighet for effektivisering av salgsarbeidet. Fordelen er man sparer tid og penger på annet salgsarbeid samtidig som man øker omsetningen.

Mulighetene for å drive markedsføring på Internett er mange og varierte. Hvilken markedsføring som er riktig for selskapet vil avhenge av målgruppe og ambisjonsnivå. Markedsføring på Internett blir stadig viktigere, fordi Internett øker sin andel av den samlede handelen på bekostning av tradisjonelle kanaler. I Aftenposten lørdag 27. mai stod det at Dagbladet`s nettutgave, Dagbladet.no, har nå passert sin storebror papiravisen i antall daglige lesere. VG nettutgave er nærmer seg også sin papiravis i antall lesere (kilde: TNS Gallups store multimediaimdersøkelse Forbruker & Media).

For å drive effektiv markedsføring på Internett må man ha et nettsted med kvalitetsinnhold og god funksjonalitet for brukerne. Det gir begrenset effekt med mange forskjellige tiltakt og aktiviteter på internett uten en god webside. Vi i Travel Explorations får stadig henvendelser fra ledere i selskaper som tror at så fort man øker antall besøkende på websiden dem, så øker bestillingene automatisk, men så enkelt er det ikke. Mange av disse har også en dårlig webside som ikke vekker særlig tillitt, og da er egentlig alle anstrengelser og pengebruk på internettmarkedsføring mer eller mindre bortkastet.  

Våre metoder, produkter og tjenester
Ved hjelp av analyse og workshops sammen med våre oppdragsgivere, utarbeider vi i Travel Explorations salgsmål, definerer målgrupper, aktivitetsplaner og budsjetter for markedsføring. Vi tror på grundig og systematisk arbeid for å redusere risiko, kostnader og for å oppnå størst mulig kunderespons. Hensikten er å gjøre det riktig første gangen basert på veloverveide vurderinger og tiltak.

Våre produkter og tjenester er:

 • Annonsering på websiden vår, eventuelt også med samkjøring med andre websider/portaler som vi samarbeider med
 • Målrettede e-mail kampanjer
 • Utforming av salgsbudskap
 • Bearbeiding av media, blant skriving av pressemeldinger, nyhets- og fagartikler
 • Utforming og implementering av websider
 • Utveksling av lenker
 • Registrering på søkemotorer
 • Nyhetsovervåkning
 • Strategi- og markedsutvikling
 • Oppbygging av agentnettverk
 • Produksjon av filmer for ulike formål, både tilrettelagt for DVD og internett

Vi tilbyr bistand på forskjellige type annonsering på internett og gjennom andre medier. Når det gjelder internett er det flere muligheter for annonsering:

 • Bannere
 • Linker
 • Tekst og bilde i forbindelse med presentasjon av turprogrammer, produkter eller tjenester
 • Tekst og bilde i forbindelse med presentasjon av selskapet
 • Nøkkelord på søkemotorer
 • Klikk basert (CTR: Click Trough Rate) markedsføring på websider og søkemotorer
 • Utveksling av linker
 • Søkemotor annonsering
 • Søkemotor optimalisering
 • E-post kampanjer

Søkemotor optimalisering
Dette dreier seg om å gjøre websiden mer tilrettelagt og forståelig for en søkemotor og dermed øke rangering generelt og utvalgte søkeord spesielt, med den hensikt å få relevante besøkende til et selskaps` webside.

E-post kampanjer
Vi ser på e-mail kampanjer som en av de mest effektive former for markedsføring. E-mailer er raske å utforme, billig å distribuere og lett å måle. Nyhetsbrev med relevant og målrettet innhold til kunder, som har bedt om informasjon er derimot ofte en viktig del av en totalpakke for markedsføring på Internett. En godt utformet e-post har ofte betydelige høyere konverteringsrate enn andre medier.

Epost kan skreddersys til ulike kundesegmenter og også automatiseres. Men, for å få maksimal effekt av epostmarkedsføring kreves det erfaring, kunnskap om lover og regler, varsomhet i forhold til økende frustrasjon over spam og fulle innkurver, samt litt moderne teknologi. Nyhetsbrevet inneholder tips og beste praksis innenfor temaer som distribusjon, å skrive effektive tittellinjer, personalisering, testing, måling, spam, teknologi etc.

Ved å tilby faglige nyhetsbrev og påminnelser via e-post kobler man i praksis kundenes elektroniske postkasse til din egen hjemmeside. Hjemmesiden blir et aktivt arkiv og kundene kan få meldinger om alt fra nye artikler, nye tjenester, arrangementer og nye diskusjonsinnlegg på et tema de er interessert i.

Det er lettere å bygge relasjoner med kunder man vet hvem er enn anonyme besøkere. Har du et nettsted med artikler og analyser innenfor utvalgte temaer, kan det være aktuelt å bare vise et par av de ferskeste artiklene og la resten være tilgjengelig bare for dem som abonnerer på nyhetsbrevet. Da vet du hvem du skriver for og det blir enklere å spørre leserne om hva de vil ha.

Hensikten med en e-mail kampanje kan være:

 • Oppnå salg: få andre til å kjøpe noe
 • Bygge relasjoner (identitet, merkevare)
 • Informere, gi tips og råd

Kjøpsorienterte nyhetsbrev er øyeblikksorienterte mens relasjonsbyggende nyhetsbrev har mer langsiktige mål. Det er fullt mulig å gjøre å kombinere dette og bruke 80/20 regelen på innhold versus salg.

Skal man lage nyhetsbrev som mottakeren husker er det flere måter å gjøre dette på, som for eksempel:

 • Øke innholdets relevans
 • Øke frekvensen
 • Øke både relevans og frekvens
 • Merkevarebygging gjennom nettsted og nyhetsbrev

Tekst og innhold på websiden
Selv små endringer av design, tekst og bildebruk kan gi store utslag på omsetningen.

Utveksling av lenker
En lenkekampanje består av å skaffe permanente lenker til hjemmesiden man ønsker å bedre rangeringen på. Bakgrunnen for dette er at søkemotorene anser lenker som stemmer på en nettside (lenkepopularitet) og antall lenker gir søkemotorene grunnlag til å rangere en nettside over en annen.

Søkemotormarkedsføring
En søkemotor som Google bruker over 200 parametre (som antall lenker som peker til en side) i sin algoritme (matematisk formel). De desidert viktigste parametrene er likevel hvilken tekst som finnes på sidene den søker igjennom og hva som står i lenkene og hvor mange det er.

Vi står til rådighet for offensive selskaper både innen reiseliv og andre bransjer som ønsker å utnytte mulighetene bedre på internett. Ta kontakt med oss for gode råd og tips, og et uforpliktende tilbud.

Stein Morten Lund, 28. mai 2006

Tilleggsinformasjon
Kilde for statistikk om internett markedsføring er INMA: Ifølge websiden er til INMA, er de en interesseorganisasjon som skal jobbe på tvers av bransjeforgreninger for å hjelpe faget og bransjen interaktiv marketing. INMA arbeider med å etablere Internett som en allment akseptert og integrert del av alle bedrifters markedsføringsmix. Ved å drive opplysende arbeid og argumentere med tallfestet, vitenskapelig material i ryggen, skal INMA bidra til at annonsører og andre aktører forstår viktigheten og verdien av å inkludere interaktiv annonsering i sin markedsføring. Les mer på INMA`s webside: INMA.

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2017 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish