»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Presentations & Multimedia
»Quiz
»Submission articles
»Jobs & Training
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Shakespeare og Oak Island, Halifax, Canada - Norsk filmprosjekt hos Videomaker!

2008-05-10
På øya Oak Island i provinsen Novia Scotia på østkysten i Canada befinner et av verdens største mysteriet seg. Det er kalt The Money Pit. Nordmannen mener Petter Amundsen mener at han har løst mysteriet med de konstruerte sjaktene og kanalene der, og at det har tilknytning til den verdensberømte britiske forfatter William Shakespeare. Det er dette filmprosjektet til Videomaker i Norge handler om.
Oak Island,Halifax,Canada

Bilde. Oversikt over Oak Island`s store borrehull, kjent som X. © Petter Amundsen. 

Selv om ingen vet hva som kan ligge skjult på øya Oak Island ved Halifax, hvem som har begravd det, eller hvorfor de har gjort det, så er det mange som mener at det må være et eller annet. Det eneste man vet er at det er i en brønn dypere enn 51 meter forseglet med en rekke utspekulerte feller.

Fra The Davincy koden til The Shakespeare koden - Petter Amundsen og den kjente forfatteren Erlend Loe har skrevet boken Organisten. Den handler om hemmelige koder i bøkene til Shakespeare and forbindelsen til Oak Island

På telefon 17. april 2008 ble det opplyst fra en representant hos Videmaker at den norske versjonen av filmen ville bli lansert på høsten i år. Selskapet vil produsere flere versjoner av filimen. Det er planlagt å lansere en engelsk versjon i slutten av året. Filmen er allerede solgt til USA, Canada and England, ifølge informasjon på websiden til AS Videomaker.

Vil verdenshistorien basert på opplysningene i filmen bli omskrevet? Vil det føre til at Shakespeare`s orginale manuskripter blir oppdaget? Tiden vil vise dette, men forhåpentligvis kan filmen gi noen svar rundt Shakespeare and Oak Island mysteriet. AS Videomaker samarbeider med The British Shakespeare Company in London. Det har vært gjort filmopptak i Norge, blant annet på Akershus festning.

Les også andre artikler om Oak Island på den globale reiseguide www.TravelExplorations.com

Basert på pressemelding 17. april 2008 fra Videomaker, Norge - www.Videomaker.no

EN DOKUMENTAR AV JØRGEN FRIBERG - SWEET SWAN OF AVON!

EN FILM OM VERDENSLITTERATURENS STØRSTE MYSTERIUM

INTRODUKSJON – OM FORM OG INNHOLD
Filmen tar utgangspunkt i PETTER AMUNDSENS funn av koder i litteratur – hovedsakelig i den første utgivelsen av SHAKESPEARES samlede verker – også kalt FØRSTEFOLIOEN (FF) – som kom ut i 1623.

Gjennom sine spektakulære teorier hevder Petter å ha løst et av verdenslitteraturens største mysterier. I nesten 400 år har WILLIAM SHAKESPEARES manuskripter vært regnet som tapt.

Organist PETTER AMUNDSEN hevder å ha funnet skjulte KODER som viser vei til det stedet manuskriptene er gjemt. I SWEET SWAN OF AVON følger vi AMUNDSENS jakt på manuskriptene, og hemmelighetene bak mannen og navnet WILLIAM SHAKESPEARE.

FILMATISKE ROM
Filmen beveger seg i 6 visuelle rom:
• Petter i sitt studierom
• Petter på oppdagelsesferd
• Rekonstruksjoner
• Scener fra skuespill og poesi
• Intervjuer
• Grafiske elementer

PETTER I SITT STUDIEROM
Filmens følger PETTER som leter og finner koder i litteratur. Disse opptakene finner sted på Petters kontor og bibliotek. I denne settingen er et stort arbeidsbord både hovedscenen og en slagmark for funnene hans. Kart brettes ut og bøker åpnes. Bildene er dynamiske, fra store totaler til ultranære bilder. Disse opptakene/illustrasjonene, skal være så tydelige i kommunikasjonen at vi er sikker på at alle skjønner hva som skjer. Samtidigskal de gi oss en følelse av tankevirksomheten hos PETTER.

Vi må bli kjent med mannen PETTER, ikke bare kodeknekkeren. Vi beskriver den lille mannen som løser det store mysteriet. PETTER jobber som kirkeorganist. Opptak av PETTER ved orgelet skaper en estetisk, poetisk og assosiativ sfære. Hans daglige liv vil fungere som et bakteppe for kodeoppdagelsene.

PETTER PÅ OPPDAGELSESFERD
PETTERS andre funksjon i filmen, er å være en veiviser på de fysiske reisene. Vi må reise flere steder i verden for å underbygge teoriene. Samtidig som Petter har rollen som guide for seerne, er han en oppdagelsesreisende som ser tingene for første gang. Disse sekvensene vil gjøres så realistiske og observerende som mulig, for ikke å skape tvil om at dette faktisk finner sted.

REKONSTRUKSJONER
Vi kommer til å berøre mange forskjellige historiske hendelser og situasjoner, som krever rekonstruksjoner. Vi viser f.eks. det første møte mellom William Shakespeare og Francis Bacon. En annen rekonstruksjon foregår i et boktrykkeri der vi ser hvordan bøker ble trykket på denne tiden. Bokstaver legges med millimeterpresisjon ned i en settekasse, før papiret trykkes i valsen.

Visuelt vil vi ligge nært de detaljer som er avgjørende for situasjonene. Disse rekonstruksjonene vil foregå på 1600-talls location, og inneholder ikke førende dialog.

SCENER FRA SKUESPILL OG POESI
For å illustrere noen av de koder som ligger skjult i Shakespears litteratur, får vi skuespillere fra The British Shakespeare Company til å fremføre tekstene. Utdragene fra skuespill og poesien vil blir presentert på en naken scene. Koden skal komme tydelig og uforstyrret fram.

INTERVJUER
I tillegg til å intervjue PETTER vil vi gjøre intervjuer med skuespillere, historikere, kodeeksperter og spesialister på SHAKESPEARE. Disse intervjuobjektene fungerer både som motstandere og støttespillere for Petters teorier. Intervjubildene skal si noe om tema, tid og personen som intervjues. Intervjuene vil derfor foregå i rom og settinger som forsterker deres rolle i filmen.

GRAFISKE ELEMENTER
For å klare å fortelle historien på en spennende og informativ vil vi bruke grafikk. Det er likevel viktig å understreke at grafikken ikke bare har en rent praktisk funksjon, men at den også skal være med på å skape og understreke stemninger. Den vil være suggererende trekke tilskueren med inn i historien. Vi benytter grafikk både som selvstendig element, og integrert i film, bilder og andre illustrasjoner.

VISUELL HELHET
Vi legger opp til et helhetlig visuelt uttrykk, mellom de filmatiske rommene vi beveger oss gjennom. Fargetoner i grafikken harmoniserer med 1600-talls rekonstruksjonene, som i sin tur skal passe med Petters studierom. Effektene er dempet og alle opptakene har en undertone av mystikk.

EPISODE 1
• Her blir vi introdusert til mysteriet rundt SHAKESPEARES tapte manuskripter.
• Vi får også vite at mennesket i tusenvis av år har tatt i bruk KODER for å overlevere sensitiv informasjon.
• Organist PETTER AMUNDSEN hevder at han har oppdaget hvor, og antyder hvorfor, manuskriptene er gjemt. I Shakespeares første samlede verker, FØRSTEFOLIOEN, har han funnet og løst KODER som tyder på at vitenskapsfilosofen FRANCIS BACON har en sentral rolle i forfatterskapet. Det går opp for oss at vi må lete i KODENE for å nærme oss manuskriptene.
• AMUNDSEN finner flere KODER på SHAKESPEARES gravstein som kan tolkes som at FRANCIS BACON kan ha inngått en pengeavtale med WILLIAM SHAKESPEARE.
• Ved bruk av de samme teknikker finner AMUNDSEN ut at en frimureraktig organisasjon kan ha stått bak utgivelsen av SHAKESPEARES samlede verker. Denne mystiske organisasjonen går under navnet ROSENKORSBRØDRENE.
• Sporene viser at FRANCIS BACON kan ha vært hovedmannen i denne organisasjonen. Kodene fremsetter ham som FORFATTEREN, POETEN og OPPFINNEREN av dette ROSENKORS-prosjekt: WILLIAM SHAKESPEARE, et prosjekt der SHAKSPEARE selv kun ser ut til å ha vært prosjektets folkelige ansikt utad.
• CLIFF UTRO: ROSENKORSBRØDRENE hevder de har gravd ned en bokskatt. Er dette stedet de kan ha gjemt SHAKESPEARES manuskripter?

EPISODE 2
• ANSLAG: ROSENKORSBRØDRENE oppfordrer folk til å lete etter gjemmestedet. AMUNDSEN finner KODER, disse overbeviser ham om at skattene fortsatt kan eksistere og at de er bevart.
• Episoden starter med å spekulere i hvordan ROSENKORSBØDRENE har arbeidet. FRANCIS BACON har neppe skrevet SHAKESPEARES litteratur alene. Det er nok mer sannsynlig at de har de jobbet sammen i en stor redaksjon der mange har bidratt. Men i enden av produksjonsbåndet har én person lagt siste hånd på språkdrakten.
• AMUNDSEN viser oss at denne personen sannsynligvis har vært FRANCIS BACON.
• AMUNDSENS spor gir oss flere grunner til hvorfor ROSENKORSBØDRENE har operert i hemmelighet
• Englands monarki er på denne tiden ikke ulikt et diktatur, der mennesker blir satt i fengsel for sine meninger og hengt for hva som oppfattes som illojale gjerninger.
• ROSENKORSBRØDRENES store visjon var å spre kunnskap til folk i alle samfunnssjikt. BRØDRENE kunne dermed fremme ideer som var politisk og religiøst ukorrekte. I en tid da de færreste kunne lese og skrive fungerte nettopp SHAKESPEARES skuespill som folkeopplysning.
• En mann som WILLIAM SHAKESPEARE kunne i tryggere grad fronte disse verkene, i motsetning til FRANCIS BACON, som med sin høye politiske posisjon hadde blitt sett på som foræderi mot kronen. I tillegg til at en mann av folket ville gi budskapet større gjennomslagskraft.
• AMUNDSEN er overbevist om at ROSENKORSBRØDRENES kunnskap kan skjule informasjon om hvor skatten ligger.
• I BACONS siste bok NEW ATLANTIS beskriver han en gruppe som seiler etter et himmelkors av stjerner som leder dem til en ARK (eske)
med bibelske bøker. En annen utgitt av JOHN HEYDON som beretter identisk historie der noen få ting er byttet ut. Der BACON snakker om SOLOMONS HOUSE, beretter HEYDON om LAND OF THE ROSICRUSIANS.
• I SHAKESPEARES FØRSTEFOLIO antydets det også at vi skal navigere etter en helt spesiell stjerne.
• CLIFF UTRO Stjernene gir KOORDINATENE til et konkret sted i verden.

EPISODE 3
• ANSLAG: AMUNDSEN legger ut på ekspedisjon dit KOORDINATENE leder ham. Han vet at hvis han har gjort sine beregninger rett, vil hangjøre funn ned til én fots nøyaktighet. Ekspedisjonsteamet måler opp, og får treff.
• Beliggenheten til koordinatene er i Den nye verden. ROSENKORSBRØDRENE så at Europa lå i moralsk ruin der ingen av deres hederlige visjoner kunne oppfylles. KOORDINATENE til stjernetegnet tar AMUNDSEN til en øy der det tilfeldigvis sies at en gammel sjørøverskatt skal ligge. I over 200 år har det foregått en skattejakt her som har krevd seks menneskeliv. Skatten er ennå ikke funnet, men det er gjort funn av det samme konserveringsmiddel som BACON har beskrevet. Og det er funnet rester av pergament etter dype boringer i jorda. Det er kun to bokstaver å lese, men blekket er datert til SHAKESPEARES tid. AMUNDSEN er redd for at all skattejakt kan ha ødelagt deler av Rosenkorsbrødrenes arv.
• Etter en lang prosess får AMUNDSEN tillatelse til å gjøre utgravninger. På alle aktuelle punkter gjør Amundsen funn av steiner som ser ut til å
være bearbeidet av mennesker. Men ingen manuskripter blir funnet. Tiden renner ut og han må forlate øya.
• Vel hjemme faller de siste brikkene på plass gjennom nye KODEFUNN i FØRSTEFOLIOEN.
• Etter å ha ervervet førstehånds kjennskap til stedet, går det opp for AMUNDSEN hva han faktisk har funnet. Det kan dreie seg om mer enn bare manuskripter...
• Introduksjon til TEMPELRIDDERSKATTEN. I flere hundre år var TEMPELRIDDERNE en av Europas mektigste og mest innflytelsesrike organisasjoner. Organisasjonen hadde gigantiske ressurser i form av gull og andre verdier Mytene forteller at de voktet en skatt av bibelske proporsjoner. Da organisasjonen forsvant i 1307 var alle verdier sporløst forsvunnet. Legender hevder at de ble fraktet til Roslyn Chapel i Skottland. I dag finnes det store, tomme lagerrom under Roslyn Chapel.
Kan verdiene ha blitt flyttet?
• CLIFF UTRO: Inngangen til PUNKT X på øya er funnet gjennom siste KODE.

EPISODE 4
• Denne episoden holdes foreløpig åpen. En rammefortelling kan være en reise med AMUNDSEN tilbake til øya.
• Vi kommer til å spekulere mer i hva som kan finnes på øya, og ikke minst prøve å forstå sammenhengene bak - og hvordan en skatt kan ha blitt begravd her. Etter flere tiår med skattejakt er landeierne sikre på at det finnes store underjordiske ganger på øya, men det er usikkert om dette naturlige eller menneskeskapte ganger.
• Englands største gruveekspert på SHAKESPEARES tid, THOMAS BUSHELL forsvinner i 3 år av sitt liv. I følge ham selv hadde han fullført sin Mesters Solomons House. BUSHELL tilegner all sin gruvekunnskap til sin store læremester og venn, FRANCIS BACON.
• Var det var en høyere tanke med å bevare en mengde verdigjenstander for fremtiden? Filmen vil berøre det.
• Det er lite trolig at vi vil få mulighet til å grave etter skatten. Det endelige angrep på punktet X må overlates til de lokale myndigheter når tiden etter hvert er moden for å presentere løsningen.

PROSJEKTET
Dette er et unikt dokumentarfilmprosjekt. Hvert skritt i denne merkelige fortelling kan verifiseres og dokumenteres. Dette er den mest spennende filmen jeg har produsert i mine 21 år som dokumentarfilmprodusent. Denne historien vil kanskje ikke gi den hele og fulle sannhet, men den vil føre oss mange skritt nærmere.

Pressemeldingen fra AS Videomaker er redigert og tilføyd kommentarer av Stein Morten Lund, Travel Explorations.

Tilleggsinformasjon
Les mer om mysteriet på Oak Island på den globale reiseguide www.TravelExplorations.com

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2024 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish