»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Jobs & Training
»Presentations & Multimedia
»Submission articles
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Pink Floyd Quiz - Hvor mye vet du?

Dark side of the moon - Pink Floyd - Quiz

Med min quiz på ca. 40 spørsmål kan du teste kunnskapen din om Pink Floyd og musikken deres. Jeg håper å engasjere venner, kolleger og andre som kan være interesserte på en morsom måte. De fleste spørsmålene kan besvares med generell kunnskap om bandet, men noen spørsmål kan være litt utfordrende.

Photo. Pink Floyd’s The Dark Side of the Moon album cover, designed av Storm Thorgerson - et album med banebrytende lyd og slående tekster. På dette album tar Pink Floyd med lytterne på en spirituell reise ned i det dyperste mørke. Bandet`s utforskning av galskap, død, angst og fremmedgjøring var noe som virkelig engasjerte. Temaene dreier seg om konflikter, moral, grådighet, tid og psykiske lidelser. 

Pink Floyd er et av de største rockebandene gjennom historien, og deres album The Dark Side of the Moon et av de mest anerkjente albumene. Bandet har også flere andre albumutgivelser står som noen av de mest anerkjente. Opplevelsen av å høre Pink Floyd for første gang var for meg som en musikalsk reise til en annen verden. Jeg ble fullstendig bergtatt av deres kraftfulle kombinasjon av musikk og lyder. Bandet`s bruk av et mangfold av effekter - fra lyden av kassaapparatet på "Money", sinnsyke lattere på "Brain Damage", skritt og passerende fly på "On The Run", til et rom fullt av kimende klokker på "Time", var en hinsides galskap som jeg fort ble sugd inn i. I tillegg la de på opptak av intervjuer med tilfeldige personer om liv og død, som skapte enda mer dybde og mystikk.

Etter at jeg hørte The Dark Side of the Moon på nytt for ca. 2 år siden i surround form på mitt eget musikkanlegg, ble jeg bare enda mer bergtatt. Lyden ble løftet til alle kanter. Alt i alt det jeg vil kalle en omsluttende lydopplevelse. Spesielt fantastisk var det å høre lyden av kassapparatet på sangen "Money" "gå i ring" i stua mi. 

Uttrykket  «dark side of the moon»" (den mørke siden av månen") brukes for å beskrive noe mystisk og ukjent. Jeg synes bandet er som en «dark side of the moon» i seg selv. Nå har riktignok Pink Floyd sin mening med å bruke dette uttrykket (jfr. spørsmål i quizen) vår. For meg var Pink Floyd`s musikk som et puslespill der jeg måtte sette bitene sammen for å forstå. Den siste tiden har jeg oppdatert meg om bandet gjennom magasiner og nettsider som Mojo, Wikipedia, Pink Floyds offisielle nettside og andre nettsider. Den 11. april 2023 skal jeg på en Roger Waters konsert på Telenor Arena, Fornebu i Oslo - This Is Not A Drill 2023 Tour (Wikipedia) - The Last Farewell tour. Det inspirerte meg også til å finne ut mer om bandets historie, musikk, medlemmer og mer. Jeg trengte nå virkelig å grave dypere inn i deres guddommelige univers for å forstå dem bedre, og få litt mer ut av musikken deres.

Her er noen Pink Floyd-spørsmål til deg:

  1. I hvilket år ble Pink Floyd dannet?
  2. Hvor møttes de opprinnelige medlemmene i bandet?
  3. Hva var deres første album?
  4. Hva var Pink Floyds første hit?
  5. Hva heter sangen til Pink Floyd der du kan høre publikum synge "You'll Never Walk Alone"?
  6. Hvilket var det første Pink Floyd-albumet som samplet den britiske fysikeren Stephen Hawkings` elektroniske stemme?
  7. Hvorfor heter Pink Floyd det?
  8. Når ble albumet "The Wall" gitt ut?
  9. Hvem spilte hovedrollen i "The Wall?"
  10. I hvilket band var personen som spilte hovedrollen i filmen "The Wall" frontfigur?

Fortsett testen her (source: Travel Explorations)

Hvordan kan jeg virkelig forstå Pink Floyds musikk? Denne er som nevnt akkurat som "den mørke siden av månen". Kanskje jeg må lese mer mellom linjene. Jeg tror ikke det er meningen at lytterne skal forstå alt. For å prøve å forstå litt trenger man mer innsikt i bakgrunnen til bandmedlemmene. Antar at en del kan være litt av privat karakter også. Med mindre man spør dem direkte, vil man aldri få vite sikkert hva de har tenkt. Selv om jeg ikke forstår alt, betyr det ikke at jeg ikke kan nyte musikken dems. Enten jeg forstår Pink Floyd eller ikke, elsker jeg dem virkelig. La deres mystikk leve!

Stein Morten Lund
Moss, Norge
2. april 2023
- Reiseeventyrer og rock`n roller

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2017 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish