»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Presentations & Multimedia
»Quiz
»Submission articles
»Jobs & Training
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Tbilisi, Narikala, Rabati, Ananuri, Vardzia, Gergeti Trinity, Kazbek, Georgia - For den ekte eventyrer!

2019-07-04
Georgia,Kazbek,kirke,Tbilisi, Narikala, Rabati, Ananuri, Vardzia, Gergeti Trinity, Kazbek, Georgia

Med sine over 100 historiske festninger, deriblant Rabati og Ananuri, og andre historiske underverk som grottelandsbyen i Vardzia, kirken Gergeti Trinity på en fjelltopp i Kazbek, byr Georgia på en eventyrlig reiseopplevelse. Tbilisi, Narikala, Rabati, Ananuri, Vardzia, Gergeti Trinity, Kazbek, Georgia - For den ekte eventyrer!

Bilde. Georgia er landet for den ekte eventyrerer. © Travel Explorations.

Georgia er et lite land, men samtidig et fantastisk spennende land som man trenger god tid til å utforske og nyte. Spennende folklore og eldgamle tradisjoner, vinsmaking og innføring i georgisk vintradisjon, ekte georgisk supra (fest). 

Landet er blant våre eldste sivilisasjoner. Georgia har en tusenårig historie som knutepunkt mellom Europa og Orienten, og er blandet av mange kulturer. Det ligger i Øst-Europa, på grensen mellom Europa og Asia. Landet har kyst til Svartehavet i vest og grenser til Russland i nord og nordøst, Tyrkia og Armenia i sør, og Aserbajdsjan i sørøst. Hovedstaden heter Tbilisi. Den er også den største byen, med cirka 1 194 000 innbyggere (kilde: Wikipedia). 

Georgia`s historie helt tilbake i gammel tid er preget av uttalige kriger. Georgias beliggenhet har gjort at landet har blitt okkupert og invadert av en rekke forskjellige riker og folk. Siden selvstendigheten i 1991 har landet vært preget av økonomisk krise, krig og store interne uenigheter. Senest i august 2008 ble Georgia invadert av Russland. Bakgrunn for dette var utbrudd av krig i republikken Sør-Ossetia, som med støtte av Russland krevde selvstendighet fra Georgia. I forbindelse med kriger på begynnelsen av 1990-tallet mistet georgiske myndigheter kontrollen over opprørsregionene Abhasia og Sør-Ossetia. Men i 2008 ville georgiske myndigheter ta tilbake kontrollen over denne regionen. Dette til tross for at Russland hadde store fredsbevarende styrker i området. Ifølge en oversikt fra Norsk utenrikspolitisk Insitutt var det georgierne som startet krigen.

Georgias landskap er svært variert og preget av store høydeforskjeller. Kontrastene forfører oss, fra majestetiske, snøkledte fjelltopper i Kaukasus, dype daler med ensomme landsbyer, til den moderne storbyen Tbilisi hvor det gamle møter det hypermoderne. I nord danner fjellkjeden Store Kaukasus grense mot Russland, mens i sør danner fjellkjeden Lille Kaukasus en grense mot Tyrkia og Armenia. Sentralt i landet knytter Suramhøylandet fjellkjedene sammen. Den vestlige delen av landet er preget av et lavtliggende slettelandskap som strekker seg ut mot Svartehavet. Det høyeste fjellet, Sjkhara, ligger i Store Kaukasus og når en høyde på 5068 moh. Klimaet varierer mye ut fra nærheten til Svartehavet og høydeforskjellene. I vest er det et subtropisk klima med varme somrer og milde, regnfulle vintre. I øst er klimaet kontinentalt med lite nedbør, kjølige vintre og varme somre.

Tbilisi er hovedstaden og den største byen i Georgia. Kanskje en av verdens vakreste byen - ihvertfall etter min vurdering. Den ligger ved elva Kura. Selve Tbilisi har 1,15 millioner innbyggere, mens storbyområdet har om lag 1,5 millioner innbyggere. Byen ble grunnlagt i det 5. århundret Vakhtang I av Iberia, kongen av Georgias forløper, Kaukasisk Iberia. Tbilisi – byen mellom øst og vest. Georgias hovedstad Tbilisi er et eksotisk og annerledes reisemål, en storby på terskelen til den moderne verden. 

Sulfurbadene midt i byen er konsentrert i et lite område ved elven Kura og er en av de store attraksjonene. Her kan du leie private rom av varierende størrelse med varme og kalde kar, og enkelte steder badstu og dampbad.

Nyt det prektige fjellandskapet, gå på oppdagelse i gamle sjarmerende oldtidsbyer og opplev befolkningens fantastiske gjestfrihet. .
 

Stein Morten Lund, 15. juni 2019

Tilleggsinformasjon

Kontaktinformasjon til turoperatøren vi brukte i Georgia:

Gamarjoba Georgia Tours
Adresse: 10 Tsinandali street, Tbilisi , Georgia
Telefon: +995 599 060 315 | +995 593 60 95 60
E-post: info@gamarjobageorgiatours.com

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2023 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish