»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Jobs & Training
»Presentations & Multimedia
»Submission articles
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Norske artikler
Reiseskildringer og nyheter på norsk fra verden rundt. Uvanlige ekspedisjoner og forunderlige oppdagelser gjør verden til et spennende sted å leve.

Massebesøk hos julenissen i Rovaniemi, Lappland i Finland!

2006-12-05
Finnene mener at julenissen har sitt tilholdssted i Finland. Dette har de etterhvert greid å overbevise andre folk om rundt om i verden. I desember kommer det 90 000 reisende med charterfly til Rovaniemi i Nord-Finland for å treffe den nissen. Finnene har for øvrig sterk konkurranse fra nordmenn som mener at den ekte nissen bor i Norge. Også i Norge har det blitt etablert egne steder for nissen. En mer populær person finnes ikke. Nissen er kjent for å være veldig snill, og har masse gaver til store og små. Rovaniemi og området rundt har masse å by på, så det er ikke rart nissen trives i disse traktene.

Julerushet til Lappland bare øker år for år. Det blir utvilsomt en travel jul for nissen i Rovaniemi denne julen også, men nissen`s kapasitet kjenner ingen grenser.

Rovaniemi er hovedstad den finske provinsen Lappland, som strekker seg fra nordkysten av Østersjøen og gjennom skoger som blir gradvis tynnere etter hvert som landskapet stiger i nord. Dette er for øvrig hjemtraktene til Finland`s samiske befolkning.

Julenissen`s landsby og postkontor ligger omtrent på polarsirkelen, åtten kilometer utenfor Rovaniemi. Denne byen ble ødelagt under 2. verdenskrig, men ble gjenoppbygget av den berømte finske arkitekten Alvar Aalto. Rovaniemi har flere severdigheter, blant annet Polarsirkelhytta og Julenissen sitt verksted.

Hit kommer det brev fra hele verden adressert til den populære mannen, og her har du også muligheten til å møte Julenissen selv og bli fotografert sammen med ham i hulen hans. I nærheten ligger temaparken SantaPark. Ifjor (2005) fikk nissen 700 000 brev fra barn i hele verden.

Transportmiddelet til julenissen er reindyr. Reinsdyrene er også en viktig del av den samiske kulturen, og i disse tynt befolkede traktene kan det godt hende at du vil møte flere reinsdyr enn mennesker.

Men Lappland er mye mer enn Julenissen og reinsdyr. Området byr på eventyrlige muligheter for utendørsaktiviteter, både om sommeren og vinteren. Fjellene og viddene i nord er ypperlig terreng for fotturer, og blir også stadig mer populære blant terrengsyklister.

Elvesystemet som markerer grensen mot Sverige fra Kilpisjärvi i nord til Tornio i sør, er perfekt for kanopadling, og noen strekninger egner seg også for rafting. Innsjøene og elvene er gode fiskevann.

Om vinteren våkner skisentrene i blant annet Levi, Saariselkä, Ruka og Olos til liv og åpner alpinanleggene og og langrennsløypene sine.

Det er populært med safarier på snøscooter, reinsdyr eller hundespann, der man kan reise langt inn i skogen og ut på viddene, og man kan til og med tilbringe natten i igloo.

Ounasvaara er en friluftspark for hele familien, et hverdagsrom for både kropp og sjel der naturen har tatt plass midt i byen. Ounasvaara er kjent for sine internasjonale skikonkurranser og annen toppidrett. Her kan man også går tur på en natursti, plukke bær eller sopp eller fiske.

I Ounasvaara kan du velge mellom nærmere 50 ulike idrettsgrener, og tilbudet vokser hele tiden. Du kan spille golf, gå på ski, stå slalåm, svømme og spille tennis. Men du kan like gjerne bare ta det med ro og hvile øynene på de fredelige omgivelsene med både villmark og bebygd kulturlandskap.

På skitur i ødemarka i lys av fullmånen blir mennesket lite. Det eneste selskapet er stillheten, den gnistrende snøen og en himmel flammende av nordlys.

Man kan stemple inn på www.SantaClauseLive.com.

Stein Morten Lund, 5 desember 2006

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2017 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish