»Exploration News
»Exotic Tribes
»Amazing Places
»Mysteries
»WildLife & Safari
»Extreme Sports
»Society & Lifestyle
»Expeditions
»Explorers

»Norway
»Finland
»Peru
»Liverpool
»Moss
»Party Life
»Beach Life
»Advice & Trends
»Travel Quotes
»Travel Books
»Books & Films
»Music & Dance
»Useful links
»Video Clips

»Consultant Services
»Partner Programme
»Consultant Partners
»Travel Links Partners
»Presentations & Multimedia
»Quiz
»Submission articles
»Jobs & Training
»Win Prize
»Press Room
»Investors

»Contact us

»Norske artikler
»Ordtak reiser
»Norske reiseguider

»Site map


Search:
»

The Global Travel Guide For Genuine Adventurers!

»Explorers Club
»Search
»Photo Gallery
»Advertising
Mysteries
Here we present the world`s biggest mysteries. Humans` search lead to the most amazing experiences, explorations and discoveries.

Dramatic incidents in the Bermuda-Triangle – stories from Norwegian survivors

2004-11-29
Special article in Norwegian: A young Norwegian aspiring journalist, Kevin Larsen, just 15 years, searches eagerly for the truth about the disreputable Bermuda Triangle, also called the Triangle of the Devil. The mystery of the Bermuda Triangle has both frightened and fascinated people through centuries.

Why has so many ships and airlines vanished? Kevin tells in this article about strange things related to names as Mary Celeste, Anita, Norse Variant, Christopher Columbus, Flight 19 and more. He has also some interesting stories to tell about Norwegians explorers and sailors` strange experiences, who have survived dramatic incidents in the Triangle. Something is going on there, but what?
Bakgrunnen for denne artikkel er at jeg synes at det er spennende følge med på hva som skjer i Bermuda-triangelet, og ønsker å finne mer ut av det. Samtidig drømmer jeg om den store "avsløringen" av mysteriet med Bermuda Triangelet. Kanskje det kunne forhindre at så mange skip og fly forsvant!

Fakta om Bermuda-triangelet
Bermuda-triangelet strekker seg i fra Miami, til Puerto Rico og Bermuda i Atlanterhavet.


Betydningen av oppdagelser

(jfr. den globale reiseguiden Travel Explorations ved Stein Morten Lund - www.TravelExplorations.com):
1. Verdens mangfold er større enn man tror.
2. Hvordan klimaet, naturen, menneske- og dyrelivet var i fortiden.
3. Mye lærdom fra våre forfedre.
4. Skapelsesprosessen og den menneskelige evolusjonen.
5. Levemåten, kulturer og folkevandring opp gjennom historien.
6. Nye fremskritt; vi kan lære av historien og av nye funn, som vi kan med fordel bruke til å forbedre vår egen situasjon.

Sånn sett er mange av oppdagelsene betydningsfulle for vår fremtid innen flere områder som kultur, vitenskap, natur og turisme. For verden er akkurat så liten eller stor som vi gjør den. Mange av oppfinnelsene de siste 200 årene innen vitenskapen, har vært kjent for tusener av år siden. Det beviser funn som blant annet forstørrelsesglass, beltespenner av rent aluminium, galvaniserte ting, byggverktøy og prydegjenstander av bronse. I tillegg er det funnet elektriske celler, og legender om sterke lyskilder kan tyde på at en eller annen form for atomkraft ble bygd.

Disse oppdagelsene kan hjelpe oss å finne svar på ting i fortiden, som forhåpentligvis kan få betydning for fremtiden også!

Med så mange fortsatt uoppdagede steder og fenomener, gjør det verden fortsatt spennende å utforske. Et av de store uløste mysteriene er Bermuda Trianglet. Dette har fascinert meg i flere år, og jeg ønsker her oppsummere og belyse noe av det merkelige som har skjedd i det beryktede området. Noe teorier vil jeg også komme inn på. Jeg har også mine egne teorier. Betydningen av å oppklare mysteriet i Bermuda Trianglet ville forhåpentligvis føre til færre tapte skip og fly, og selvfølgelig tap av menneskelig i den forbindelse.

Bermuda-triangelet
Bermuda-triangelet har fått mange navn som blant annet djevelens triangel, Atlanterhavets gravlund, eller Det forheksede havet. Siden 1945 har det forsvunnet over 100 skip og 1000 menneskeliv gått tapt. I tillegg ligger det på et tall mellom 100-200 fly.

Bermuda-triangelet ble gjort kjent av amerikanske journalister på 1960-tallet. For det var to merkelige forsvinninger i nærheten av Bermuda og det var slik at journalistene begynte å kalle det Bermuda-triangelet. I følge journalistene er det et enormt trekantet område, som strekker seg fra Bermuda-øyene, Puerto Rico og Miami.

Grunnen til at det kalles Bermuda-triangelet er at det har forsvunnet sporløst en rekke fly og båter fra dette området. Det har blitt store spekulasjoner rundt dette, og det har oppstått mange teorier om hva som har skjedd og fortsatt skjer i triangelet.

Christofer Columbus
Den som egentlig fant Bermuda-triangelet først, var Christofer Columbus. Han visste ikke at det lå der. Men han loggførte at han så underlige lysrefleksjoner på himmelen, samt kompass nåler som gikk trill rundt og oppførte seg som polene ikke eksisterte.

Mary Celeste
Etter fortellingene til Columbus kom fortelling om spøkelses skipet Mary Celeste. Som i 1892 ble funnet drivende hjelpeløst rundt i triangelet uten en eneste levende sjel om bord. Seilet var oppe og skipet var i god stand.

Anita og Norse Variant
Mars 1973 forsvant Anita, et stort lasteskip på rundt 20.000 tonn og hadde en besetning på 32 mann. Skipet var lastet med kull. Anitas søsterskip Norse Variant forlot havnen en til to timer etter Anita hadde forlatt. Norse Variant hadde akkurat samme lasten som Anita. Plutselig meldte skipet at det holdt på å synke 150 sjømil sørøst for Cape May.

Etter forliset regnet de med at alle var omkommet, men en mann overlevde. Hans navn var Stein Gabrielsen og var fra Oslo. Han fikk tak i en i en treluke som han klamret seg til. Senere kom et lasteskip og plukket ham opp. Han fortalte at en voldsom bølge hadde helt uten forvarsel kommet og tatt med seg alt som var på dekk overbord. Bølger høye som hus slo over skipet, de fylte lasterommet med vann og senket Norse Variant, et skip på rundt 20.000 tonn i løpet av fem minutter.
Der hvor Norse Variant sank ligger ikke i selve triangelet. Men i et område mellom Bermuda og Washington.

Flight 19
• Flight 19 som bestod av 5 fly forsvant utenfor Florida. Folk mente at forsvinningen var ikke noe magi eller noe slikt. Grunnen til det var at alle flyene lå på dypt vann. Den 5. desember 1945, kl. 14.10 letter 5 Avenger bombefly fra Fort Lauderdale Naval Air Station for å dra på en rutine kontroll. Alt av elektrisk utstyr var sjekket og var i orden, alle flyene hadde full tank. Pilotene var topptrente flygere og været var normalt.
• Leder flyet mistet plutselig radiokontakten og prøvde å melde ulykke, han mistet alt av navigasjon.
• Folk i flyvåpenet mente at slike piloter styrtet bare ikke. Det måtte være teknisk svikt eller et utrolig kraftig uvær.
• En annen ting var at det gikk ikke an at 5 fly forsvant på et så lite område.
• Men det største mysteriet var at forskningsskipet Deep Sea, fant flyene liggende side om side i en sirkel med snutene mot hverandre.
• Med det hadde flyvåpenet også svar på, fordi det ble drevet med prøve skyting i det området og der flyr det veldig mange nye piloter. Men folk mente jo at det var jo usannsynlig at 5 fly av samme type skulle ligge side om side i en sirkel med snutene mot hverandre.
• Deep Sea fant også navn på flyene og det viste seg at det var navn på fly som er i luften. Men det hadde de enda en gang svar på, det var at når fly styrtet så fikk nye fly navnene etter dem.
 
Teoriene

Romvesen teorien
Mange har teorier om at det kom UFOer og tok mannskapet med til en annen planet. De mente også at romvesene hadde en egen forskningsstasjon midt inne i triangelet.

Atlantis teorien
Noen forskere mener at Atlantis ligger under Bermuda-triangelet. Atlantis ble jo borte/nedgravd av lava. De mener at når du blir borte i triangelet så kommer man til Atlantis.

Magnet teorien
Noen mener at det ligger et magnetisk felt under Bermuda-triangelet, og da blir kompasset å snurre rundt, akkurat som at polene ikke eksisterer.

En annen dimensjon teorien
Andre mener at triangelet er en slags inngangsport til en annen verden/dimensjon.

Bølge teorien
Bortsett fra tsunamier, som er kjempebølger forårsaket av jordskjelv på havbunnen, begynner alle bølger sitt liv som små, vindblåste furer på overflaten.

På en rolig dag utvikler de seg ikke fordi overflatespenningen trekker dem tilbake i vannet igjen. Men i bris med en styrke på over 2 på Beauforts vindskala (4 knop og mer), dumper vinden nok energi i furene til at de danner virkelige bølger.

Hvis vinden fortsetter å blåse, holder bølgen fram med å svulme. Hvor høy den blir, avhenger av tre faktorer: Vindhastigheten, hvor lenge vinden blåser og hvor mye åpent vann det er. Oseanografer måler høyden med et tall de kaller "signifikant bølgehøyde", som er gjennomsnittet av 33 prosent av de største bølgene på et gitt tidspunkt.

En storm med styrke 12 som blåser i én time på det videste området i Stillehavet - de 17 000 kilometerne mellom Panamá og Malaysia - genererer en "signifikant bølgehøyde" på 4,2 meter. Etter 24 timers storm vil høyden ha vokst til 14,1 meter. Til slutt vil den kunne bygge seg opp til hele 20,7 meter. Det tilsvarer en syv etasjer høy bygning.

Men dette er bare gjennomsnittshøyder. Monsterbølgen er en mye verre fremtoning. I februar 1933 ble den hittil største bølgen målt fra det amerikanske marinefartøyet "Ramapo" underveis fra Manila i Filippinene til San Diego i USA. Vinden blåste da med en styrke på 11 i syv dager. Bølgene ble 15 meter høye.

Om morgenen 7. februar møtte så skipet et monstrum. Bølgen kom bakfra og løftet opp akterskipet på et fjell av frådende skum. Da det 146 meter lange skipet nådde bølgens laveste punkt, målte vakthavende offiser på broen den ved hjelp av triangulering - til 34 meter, det samme som en 11 etasjers bygning. Bølgen er den største sikkert målte.

Vanligere enn antatt
Slike monsterbølger er ifølge vanlig oseanografisk lære så sjeldne at man ikke kan regne med at verken et skip eller en plattform kan bli utsatt for slike bølger. Men etter hvert som skipstettheten øker, og olje- og gassletingen trekker stadig lenger ut til havs blir de rapportert langt oftere enn ønskelig.

Den danske mariningeniøren Jesper Skourop har offentliggjort en liste over radarmålt bølgeaktivitet på oljefeltet Gorm i Nordsjøen gjennom 12 år. Han observerte 466 bølger større enn teoretisk mulig. Den største målte 17,5 meter fra skumtopp til bunn.

Skourops undersøkelse regnes som den mest systematiske langtidsstudien av monsterbølger. Men også andre bølger har vært sett. Berømt er den som rammet gassplattformene på det Statoil-eide Draupner-feltet 1. januar 1995. Den signifikante bølgehøyden den gang var ca. 12 meter. Men utpå ettermiddagen ble plattformene slått av noe som var mye større. Ifølge lasermålinger var bølgeveggen 26 meter høy.

Senere er det observert bølger med en høyde som 11. etasjer i triangelet. En ting som kan være med å forsterke teorien er at skipet Norse Variant forsvant utenfor triangelet ved at den ble tatt av en flodbølge. Den kan muligens ha kommet fra Bermuda.
    
Arne Falk-Rønne
Nordmannen Arne Falk-Rønne drar stadig på oppdagelses reiser og skriver bøker om dem etterpå. En gang dro han selv over Bermuda-triangelet, i lag med 4 amerikanere og en flypilot.

Når de kom over triangelet, begynte kompassnålen og snurre rundt, og alle elektriske apparater sluttet å virke. Flyet bøyde nesen nedover og falt nedover mot havet i en enorm fart. Alle omkom utenom han selv, han var heldig som overlevde. Han dannet seg ikke en teori om hva som skjedde, men laget ei bok om det slik at andre kan danne seg teorier.

Mine teorier
Etter å ha forsket i 3 uker på Bermuda-triangelet, har jeg kommet fram til en trolig teori som består av mange teorier. Nemlig at det ligger et magnetiske felt under triangelet som gjør at kompassnålen snurrer sundt. Samtidig trekker det til seg metall som skip og fly.

Når det gjelder trebåtene tror jeg at det ligger en gass i vannet som tærer i stykker treverket, som gjør at de synker. Men når det gjelder Mary Celeste kan det ha vært et skip som var utenfor gassen og ble tatt av romvesener. Men det som er sikkert er at det ikke er naturlig det som skjer i Bermuda-triangelet.

Bermuda Triangelet er virkelig et av de store mysteriene som gjør verden spennende. Her skjer det fortsatt uforklarlige ting den dag i dag. Til tross for avanserte instrumenter og utstyr har ingen greid til nå å gi et fullgodt svar på mysteriet, men kanskje en gang. Ville det forhindre at skip, fly og menneskeliv gikk tapt? Jeg skal i hvert fall følge med på som skjer der. Kanskje jeg drar dit selv en gang - hvis jeg tør!

Kevin Larsen, 11 November 2004

Tilleggsinformasjon

Presentasjon av forfatteren:

Bilde av forfatteren Kevin Larsen.

Han er 16 år. Bor i Tromsø. Studerer elektrofag. Hans interesser er lys og lyd og selvfølgelig å finne ut om uforklarlige ting, så hvis noen lurer på noe så kontakt med han på kevilars@start.no .

Presentation of the author in English:
Kevin Larsen is 16 years old. He live in Tromsø in Norway and studies electro. His interests are light and sound, and of course exploring unexplained mysteries, especially the Bermuda Triangle. If someone wants to contact Kevin Larsen for questions or exchanging information, his e-mail address is kevilars@start.no.

Kevin`s anbefalte nettsider:
www.nysgjerrigper.no
www.detnye.com
http://forskningsradet.ravn.no
http://folk.vio.no
http://home.no.net
www.TravelExplorations.com
www.bermuda-triangle.com
www.ronaldbrucemeyer.com

Kevin`s anbefalte bøker:
• Det hendte 73.
• Bermuda-triangelet av Charles Berlitz.
• Verden uløste mysterier av Arne Falk-Rønne.

Additional information in English about the Bermuda Triangle
The Bermuda Triangle is a popular name for a section of the western Atlantic Ocean which lies roughly between the British colony of Bermuda, Miami and southern Florida, and the island of Puerto Rico. So because of its reputation for several mysterious disappearances it got this name for many decades ago.

Flight 19 is the most famous aviation mystery in history. It's the disappearance in peacetime of an entire squadron of 5 US Navy torpedo bombers and their crews while flying a routine training mission off Florida on 5 December in 1945. Flight 19's disappearance was one of the most important incidents that created the myths of the Bermuda Triangle.

Additional information
Bermuda-Triangle.Org is the website of Gian J. Quasar. It originally began in 1999 as his massive database on the Bermuda Triangle until the publication of his book, Into the Bermuda Triangle. Now it's also the personal website of the author, not only containing the Bermuda Triangle database but keeping everyone updated on his several other books, events and projects. Read more about the mystery on the website: www.Bermuda-Triangle.org.
 
Check out the list of aircrafts missing! This list represents a wide range of bizarre and mysterious disappearances. Many have vanished within sight of land, while on radar and while just about to touch down at runways. Others have vanished over shallow water. Read more on the page Bermuda-triangle - Lost aircrafts.
 
Book about the Burmada Triangle:
Title: The Bermuda Triangle: an odyssey of unexplained disappearances at sea.
Nonfiction
Words: 103,740
Author: Gian J. Quasar
Status: completed.
Maps: 20 are available.
Artwork: 20 or more are also available for use.
Photos: upward of 80 are available, though doubtless not all would be used.

Introduction
The Bermuda Triangle is a popular name for a section of the western Atlantic Ocean which lies roughly between the British colony of Bermuda, Miami and southern Florida, and the island of Puerto Rico. It received this name decades ago because of its reputation for mysterious disappearances. This book is the summation of 12 years of research on the topic. The hundreds of mysterious incidents herein are not based on mystery magazine reading or surfing the web, but on official reports of the investigating bureaus.
 
Overview
The purpose of this book is not to just recount mysteries of the sea. These provide a base of obvious facts. It is a compilation of a search for a solution that takes the reader through an unnerving collection of circumstantial evidence, probable facts, possible theories, and speculative solutions to fascinating questions.
 
Other books about the Bermuda Triangle:
Author Charles Berlitz.

Share |


Meeting the Mudmen
in Papua New Guinea

See the video HERE


Global travel guide and agent - news, articles and photos from untouched and exciting destinations around the world!
© 2000-2024 Travel Explorations - All rights reserved.
Powered by CustomPublish